top of page
Topp mnstergulv

Mønstergulv

Ønsker du et eksklusivt, tradisjonsrikt og elegant gulv til ditt hjem, er mønstergulv et godt valg.

Fiskeben og firkanter er kanskje de mest kjente variantene av mønstergulv, men når det kommer til mønster er det bare fantasien som setter grenser.

Et mønstergulv kan være både klassisk og elegant, eller trendy og moderne avhengig av valgene man tar når det kommer til mønster, dimensjoner og farge.

Stavene fås i ulike treslag og størrelser som monteres én og én i ønsket mønster.

Det finnes utallige mønster å velge mellom, og blant de mest populære finner man bland annet fiskeben, chevron og firkanter.

Våre mønstergulv blir skreddersydd etter dine ønsker og behov, gjerne med spesialtilpassede løsninger som for eksempel innfelling av glass eller andre materialer og treslag, eller buede rammer.

d28c826d-ac3a-4e0e-af21-5a4a9cd17f01.jfif
Hørning2.jpg

Hørning parkett - unike gulv siden 1925

De massive gulvmaterialene fra Hørning har lenge vært førstevalget vårt når det kommer til mønstergulv. Kombinasjonen av materialer av ypperste kvalitet og godt håndverk gjør oss sikre på å kunne levere eminente gulv til våre kunder. Med på laget har vi blant annet Eyvind Viking Trondsen som har jobbet med materialene til Hørning i over 30 år, og vært med på å legge parkett på noen av noen av de største prestisjejobbene i Norge. ​ HISTORIEN BAK HØRNING PARKETT Historien startet i et enkelt snekkerverksted i Hørning år 1925, og et ønske om å levere massive tregulv av kompromissløs kvalitet som skal være i generasjoner. Enn den dag i dag er det nettopp disse verdiene som ligger til grunn for driften, og historien er alltid nære til hånds. I den lille fabrikken i Skanderborg lever og ånder man for de små detaljene som utgjør forskjellen og som utmerker Hørning på det store markedet. Hver stav blir nøyaktig og manuelt kontrollert flere ganger under produksjonen. BÆREKRAFTIGE MATERIALER Det stilles alt høyere krav til bærekraftige løsninger når det kommer til byggematerialer og her står nettopp treverk veldig sterkt og stadig i forhold til andre materialer. Treverk produsert gjennom bærekraftig skogsbruk reduserer ikke bare CO2-utslippene til atmosfæren, men er også en fornybar resurs som enkelt kan både gjenbrukes og gjenvinnes. Ved å bruke treverk skaper man ikke bare et godt inneklima, men man får også flotte gulv som varer i generasjoner. Hørning er i fremkant og har som et naturlig skritt i retting mot en bærekraftig fremtid allerede utarbeidet miljødokumentasjon (EDP og LCA) på omtrent 90% av sortimentet sitt. I hovedsak er det de nordiske hardtresortene, men også de overflatebehandlede tropiske tresortene skal på sikt få den nødvendige dokumentasjonen.

Ulike mønstre

Det finnes utallige mønster å velge mellom, og blant de mest populære finner man bland annet

fiskeben, chevron og firkanter.

Her er noen eksempler på forskjellige mønstre, men vi kan også spesiallage mønster etter ønske.

bottom of page