top of page
Søk

Bli med oss på studiebesøk til Hørning parkettfabrikk

Vi har tatt turen til Danmark og nærmere bestemt Skanderborg hvor man finner en av Europas mest anerkjente produsenter av massive tregulv.

Hørning leverer massive tregulv i en rekke forskjellige treslag til både mønster- og plankegulv og har vært med på å levere til noen av de fremste prestisjeprosjektene i både Skandinavia og i verden. Blant prosjektene finner man alt fra flyplasser, rådhus og museer til private boliger.Unike gulv siden 1925

Historien startet i et enkelt snekkerverksted i Hørning år 1925, og et ønske om å levere massive tregulv av kompromissløs kvalitet som skal være i generasjoner. Enn den dag i dag er det nettopp disse verdiene som ligger til grunn for driften, og historien er alltid nære til hånds.
I den lille fabrikken i Skanderborg lever og ånder man for de små detaljene som utgjør forskjellen og som utmerker Hørning på


det store markedet. Hver stav blir nøyaktig og manuelt kontrollert flere ganger under produksjonen.Bærekraftige materialer

Det stilles alt høyere krav til bærekraftige løsninger når det kommer til byggematerialer og her står nettopp treverk veldig sterkt og stadig i forhold til andre materialer.

Treverk produsert gjennom bærekraftig skogsbruk reduserer ikke bare CO2-utslippene til atmosfæren, men er også en fornybar resurs som enkelt kan både gjenbrukes og gjenvinnes.

Ved å bruke treverk skaper man ikke bare et godt inneklima, men man får et vakkert gulv som varer i generasjoner.

Hørning er i fremkant og har som et naturlig skritt i retting mot en bærekraftig fremtid allerede utarbeidet miljødokumentasjon (EDP og LCA) på omtrent 90% av sortimentet sitt. I hovedsak er det de nordiske hardtresortene, men også de overflatebehandlede tropiske tresortene skal også få den på sikt nødvendige dokumentasjonen.

Mønsterstavene fra Hørning leveres til oss ubehandlet og med skarpkant. Leggingen planlegges nøyaktig før stavene én og én monteres til underlaget gjennom helliming. Etter at hele gulvet er montert, inkludert eventuelle rammer, slipes gulvet slik at alle skarpe kanter jevnes ut og gulvet blir helt slett før det tilslutt behandles i ønsket farge. Vi bruker hardvoksolje fra Osmo når vi sliper og behandler gulv. Hardvoksoljen beholder det naturlige uttrykket til treet samtidig som det gir god motstandsdyktigh


et mot flekker og slitasje.Mønster og plankegulv

De massive gulvmaterialene fra Hørning har lenge vært førstevalget vårt når det kommer til mønstergulv. Kombinasjonen av materialer av ypperste kvalitet og godt håndverk gjør oss sikre på å kunne levere eminente gulv til våre kunder.


Med på laget har vi blant annet Eyvind Viking Trondsen som har jobbet med materialene til Hørning i over 30 år, og vært med på å legge parkett på noen av noen av de største prestisjejobbene i Norge.Gulvet på bildet er fra det ikoniske rådhuset i Aarhus, designet av Arne Jacobsen allerede i 1941. Gulvet er laget i massiv mose-eik hvor stavenes størrelse varierer og skaper et helt fantastisk særpreg.


Les mer om våre mønstergulv og tjenestene vi tilbyr innenfor tregulv.


Kommentare


bottom of page