top of page
Søk

Sliper jeg, slipper du

– Vi legger stolthet i gulvet!

Gjengen i Parkettstudio trives godt på gulvet. Siden 1980-tallet har firmaet slipt, lagt og vedlikeholdt gulv. Hjertene dunker for godt håndverk og gamle tradisjoner videreføres til de unge som ønsker å jobbe med alt innen tregulv.
Alexander Klepp Aspheim er tredje generasjon gulvsliper. Han gikk i lære hos sin far, som igjen ble opplært av sin svigerfar.


I 2009 kjøpte han opp farens firma og er stolt av å videreføre tradisjonen om å levere godt håndverk og service i alle ledd.


– Sammen med mine to partnere, Eyvind Viking Trondsen og fetter Richard Aspheim, ble firmaet bygd opp. I 2010 hadde vi en omsetning på 3,2 millioner og i 2020 omsatte vi for 41,5 millioner. Underveis har vi mottatt fem Gaselle-utmerkelser, forteller Aspheim.

Fra å kun fokusere på parkett og behandling av tregulv, utvidet firmaet med fagkyndige folk slik at de kunne tilby kundene gulvavretting, vannbåren varme og lyddemping. I tillegg utvidet de med mikrosement.


Parkettstudio har i dag ti ansatte og leverer tjenester til både private og proffmarkedet.

– Vi har mange faste kunder blant entreprenører og interiørarkitekter. Godt samarbeid har resultert i at vi har fått mange morsomme oppdrag via disse. Vi har blant annet lagt gulvet på hovedkontoret til Nordic Choice Hotels, som er et spesialdesignet fiskebeinsgulv med innfelt kobber, forteller driftssjef Eirik Gulbrandsen.


Trygg på levering

Parkettstudio tilbyr tjenester som behandling av parkett- og tregulv, gulvavretting, legging og montering av gulv samt gulvvarme, lyddemping og mikrosement. Ingen jobb er for liten eller stor, enten du skal ha ny parkett, slipe tregulvet eller legge industrigulv. Aspheim forteller at de hovedsakelig jobber i Oslo og omegn, men at de ikke er redde for å påta seg oppdrag litt lenger unna. – Vi har jobbet i både Fredrikstad og Gjøvik samt på flere flotte hytteprosjekter i blant annet Risør og på Hafjell. På Norefjell hadde vi et stort prosjekt med 25 leiligheter. Mange av disse oppdragene kommer fra huseiere i nærområdet som er så fornøyde med jobben at de ønsker at vi jobber på hyttene også. På det tempererte lageret står over 4000 kvadratmeter gulv. Parkettstudio er en av få norske leverandører av tregulv som kan garantere faste leveranser av gulv. – I dag er det en rekke utfordringer med levering da en stor andel av eik til parkett kommer fra Ukraina, og det er råvaremangel. Vi har funnet gode leverandører og har en leveringstid på kun tre til fire uker, sier Gulbrandsen.


Trender i endring

Gulvtrendene forandrer seg også, selv om det er noe som aldri går av moten. – Da jeg begynte med parkettsliping for 20 år siden var skipsgulv veldig inn. Alle gulv skulle være mørke, enten svart eller brunt. Så gikk det over i lyse farger. Enstavs-plankegulv er alltid en vinner. Vi leverer også mye fiskebein- og firkantmønster, sier Aspheim. Gulbrandsen legger til at kundene nå ønsker massive mønstergulv, men ofte den minimalistiske løsningen med firkantet mønster i stedet for fiskebein.


STORT UTVALG: Parkettstudio har over 4000 kvadratmeter gulv på lager. Her viser teknisk ansvarlig Eyvind Viking Trondsen (t.v.) og parkettlegger August Aanonsen litt av utvalget.


Dette bør du tenke på

Duoen har flere gode råd til deg som skal bytte gulv. – Jeg spør alltid hva slags gulv de har nå. Ofte kan det være mer lønnsomt å slipe og behandle gulvet de allerede har. Har du et gulv det er mulig å ta vare på, er det min første anbefaling, smiler Aspheim. Begge understreker at det viktigste er å avgjøre hva du selv synes er fint og at du kan leve med gulvet i mange år. – Nytt gulv er en stor investering og et godt gulv kan holde i hundre år, sier Aspheim. Det er også viktig å tenke på hvorfor du skal legge nytt gulv. Er tilnærming at boligen skal selges bør du velge et gulv som passer for alle. Skal du bo der resten av livet, er tilnærmingen annerledes.EKSPERTEN HJELPER DEG: Salgs- og interiørkonsulent Britta Fjärsmans hjelper deg gjerne med å velge rett gulv, farge og mønster.


Solid håndverk gir fornøyde kunder

Foruten å levere eminente gulvløsninger til kundene, er målet at alle kunder skal være fornøyde. – For oss er godt håndverk det samme som stolthet i arbeidet. Alle ansatte ønsker å levere kvalitet, samt å gjøre en eminent jobb. Det gjelder ikke bare i selve gulvet, men også den tekniske delen, altså det som ligger under gulvet. Folk skal se at det er kvalitet i alle ledd, understreker Aspheim. Som tredje generasjons gulvsliper innehar Aspheim en stor forståelse, og stolthet, for faget. Medarbeider Eyvind er av samme type. Han ble opplært av sin stefar og har jobbet i bransjen i mer enn 30 år. – Eyvind har et øye for detaljer og spesielle løsninger som er sjelden vare i dag. Han er opplært av den gamle skolen og vi er stolte av å ha ham med på laget. Eyvind viderefører nemlig det han kan til de yngre, fastslår Gulbrandsen. Trenger du dokumentasjon på hvor dyktig Eyvind er, kan du bli med på et cruise. Eyvind ble nemlig kontaktet for å lage de fancy og flotte gulvløsningene på en rekke av de store cruiseskipene som seiler rundt om i verden. – Partner Richard ble også lært opp av sin onkel Alexander sin far. Opplæringen begynte da han var 17 år. Vi er utrolig stolte over å ha slike som Eyvind og Richard med på laget. De er verdifulle når det kommer til å videreføre gamle tradisjoner om godt håndverk, avslutter Aspheim. – Jeg har sett boliger med gulv som det kun er tre mennesker i verden som liker. Det kan minske sjansen til å få solgt boligen siden nytt gulv er både tidkrevende og en ekstra kostnad, smiler Gulbrandsen.


Comments


bottom of page